Kanafileettä mangokastikkeella

Kanan rintafileen valmistus

4 kpl kanan rintafileettä

suolaa

mustapippuria

voita ja öljyä paistamiseen

 

Ota kanafileet huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Sivele fileiden päälle suolaa ja pippuria. Paista ne pannussa kauniin ruskeaksi, jonka jälkeen laita fileet 12-15 minuutiksi uuniin. Kanafileen kypsyys 71 astetta.

 

Mangokastike

500 g Mangolohkoja

1 keltasipuli

1-2 valkosipulin kynttä

6 dl kanalientä

20 g juoksevaa hunajaa

50g voita

suolaa

mustapippuria

Kuullota voissa silputut valkosipulin kynnet, sipuli sekä mangolohkot. Lisää hunaja ja kuullota kohtalaisella lämmöllä 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää kanaliemi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Laita seos tehosekoittimeen ja jauha seos hienoksi massaksi. Paseeraa siivilän läpi takaisin kattilaan ja keitä hetken. Laita joukkoon voita sekä tarkista maku.

 

Karpalospiraali

200 g karpaloita

40 g tomusokeria

2 rkl marjamehua

voita

Kuullota karpalot voissa, lisää tomusokeri sekä marjamehua. Paseeraa ja laita pieneen pulloon.

 

Karamellisoidut paprikat

1 pieni punainen paprika

1 pieni vihreä paprika

1 pieni keltainen paprika

50 g voita

20 g hunajaa

Suikaloi paprikat 0,5 cm paksuiksi suikaleiksi. Kuullota ne voissa ja lisää hunajaa.

 

Risottoriisi

3 dl arborio riisiä
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli

1-2  valkosipulin kynttä
8 dl kanalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota kattilassa kohtalaisella lämmöllä.  Lisää joukkoon valkoviiniä ja lisää kanalientä aina vähän kerrallaan. Pidä huoli ettei risotto pääse kuivumaan tai ottamaan pohjaan kiinni. Lisää raastettua parmesaanijuustoa. Lisää hieman kanalientä ja annan hautua hetki ennen tarjoilua.

Laita muotilla risottoriisi ja karamellisoidut paprikat lautasen keskelle. Pidä muottipaikoillaan ja kaada mangokastiketta. Laita karpalokastiketta symmetrisesti mangokastikkeen reunoille. Muotoile cocktailtikulla. Laita lopuksi kanafileeviipaleet kauniisti karamellisoitujen paprikoiden päälle.

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa