,

Ranskalainen Sipulikeitto

Tässä Teille oikeaoppisesti valmistettu sipulikeitto, joka on aiheuttanut aiemmin pientä hämmennystä.

Työskentelin 1992 Helsingissä hotelli Hiltonin ravintolan keittiössä ja keittiömestari antoi  tehtävän valmistaa sipulikeittoa. Valmistin oikeaoppisesti 20 litraa, mutta siitä huolimatta keittiömestari kaatoi sen viemäriin, koska timjamin olin silpunnut väärin. Hänen mielestään timjamisilppu PITÄÄ olla millin luokkaa. Pitemmät jäävät kuulemma ruokailijoiden hampaisiin.

 

 

 

Hell´s Cookin ohje:

 

  • 4 isoa keltasipulia
  • 50 g suolatonta voita
  • 1 rkl öljyä
  • 30 cl kuivaa valkoviiniä
  • 1 L kanalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 40 g silputtua timjamia
  • 6 vaaleaa leipäviipaletta
  • 100 g Gryeve juustoa

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita ne paksupohjaiseen kasariin, jossa on sulanut voi- ja öljyseos. Kuullota sipulia noin puolituntia keskilämmöllä. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Paahda leipä voissa ja ripottele päälle juustoraastetta. Laita annokset hetkeksi uuniin, jotta juusto sulaa kauniisti pinnalle. Hyvää Ruokahalua!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa