,

Suolavarkaat suosikkiravintolan riesana – asiakkaat maksumiehinä

 

 

Ravintolavarkaille kelpaa suola- ja pippurisirottimet ( kuvituskuva )

 

Käsittämätöntä, kuinka itsekkäitä ja ajattelemattomia ovat ne asiakkaat, jotka varastavat ravintoloista haarukoita, veitsiä, juomalaseja jopa suola- ja pippurisirottimia.  Vierailin viime maanantaina lahtelaisessa  Mamma Maria ravintolassa ja ravintoloitsija Wolfgang Lindlar kertoi; heidän oli pakko poistaa kaikista pöydistä suola- ja pippurisirottimet, koska ne lähtevät asiakkaiden matkaan povitaskussa tai käsilaukussa.

 

Jos Mamma Marian suolavaras koet piston sydämessäsi niin palauta välittömästi varastasi sirottimet takaisin ravintolaan tai vaihtoehtoisesti lahjoita Sydänliitolle 10 tai 20 euroa. Lisätiedot: Sydänliitto https://sydanliitto.fi/tuetoimintaa  Teollasi kevennät omaa mieltäsi ja samalla voit tukea liiallisen suolankäytön seurauksena sairastuneita kanssaveljiäsi ja sisariasi.

 

Tomaattikeitto oli maukasta, valitse keiton seuraksi myös mielesi lämmin voileipä

 

Ensimmäiseksi valitsin täyteläistä tomaattikeittoa ( Zuppa Di Pomodoro ) ja seuraksi herkullista mozzarella, ilmakuivattua kinkkua, tomaattiviipaleella täytettyä paahtoleipää. Juomaksi valitsin veden lisäksi Nebboiolo Emilio Vada punaviinin, joka on maultaan raikas ja täyteläinen. Sopii erinomaisesti tomaattikeiton kanssa.

 

 

All´ Aretina ( Sorsaa, ilmakuivattua kinkkua, sipulia, tuoretta tomaattia ja valkoviinikastiketta )

 

Pääruuaksi päätin herkutella tuorepastaa, jossa mukavasti korostui sorsan riistainen maku. Annos oli reilun kokoinen. Jos saan puolestasi päättää niin ehdottomasti valitsin viiniksi tumman rubiininpunaisen väristä, mausteista, vahvan karhunvatukan ja luumun tuoksuista Amarone Della Valpolicella La Rosa punaviiniä. Hinta- ja laatusuhteeltaan erittäin hyvä valinta.

 

Perinteinen  italialainen jälkiruoka Tiramisun seuraksi sopii espresso sekä Amaretto

 

Valitettavasti jälkiruoka ei ollut makuuni. Tiramisun kostukkeena on käytetty Amaretto esanssia aidon liköörin sijaan. Maku oli “tehdastekoista” vaikka on valmistettua Mamma Marian omassa keittiössä. Mielestäni kannattaa ehdottomasti käyttää tässä perinteisessä italialaisessa jälkiruuassa aitoa Amaretto likööriä.

Kokonaisuudessaan lahtelaisessa suosikkiravintolassa annokset olivat eriomaisen makuisia ja ravintolan tunnelma  kotoisen viihtyisä. Harmittaa ravitolayrittäjien puolesta ainostaan ravintolavarkaat, jotka eivät ymmärrä ettei mausteet nykyisin ole hinnaltaan niin suolaisia jottei jokaisella olisi varaa ostaa niitä kaupasta.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Ravintola Mamma Maria

Vapaudenkatu 10

Lahti

tel. +358 3 751 6716

http://www.mammamaria.fi

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa