Terveellinen ja värikäs ruoka tuo mielenvirkeyttä elämääsi

Terveellisestä ja värikkäästä ruuasta on tutkitusti apua mielenterveysongelmiin.  Jos elämä ottaa Sinua pannuun tai parisuhteessasi keittää yli niin kipitä kauppaan, lastaa värikkäitä elintarvikkeita kauppakassiin ja valmista itsellesi tai läheisillesi herkullinen ruokailuhetki. Niin voit hyvin ja elämä maistuu jälleen hyvälle.

Kuten olen jo aiemmin kertonut, itselleni ruuanlaitto on parasta terapiaa. Keittiössä on tutut samat rituaalit. Ensimmäiseksi teroitan veitset, jonka jälkeen tarkistan työpisteen – siistissä ympäristössä on mahdollisuuksia kokea onnistumisen elämyksiä.

Viikonloppuna valmistin “tuttuun tyylini” kolmen ruokalajin menun.

 

Aurinkoisen kevätpäivänkunniaksi lohimoussea katkarapujen ja kirjolohimädin kera

 

Kiedoin kevätkurpitsan renkaaksi ja laitoin täytteeksi kylmäsavulohimoussea. Lisäkkeenä jäävuorisalaattia sekä voissa rapeaksi paistettuja leipäkolmiota.

 

Lihapataa Hell´s Cookin tapaan ja maukasta kurkumariisiä

 

Valmistin ensimmäistä kertaa ruokabloggaajana lihapataa.  Mikä parasta. Siitä tuli juuri sellaista kuin suunnittelikin. Joten päätin laatia siitä Teille reseptin.

 

Lihapataa Hell´s Cookin tapaan

Ainekset ( neljälle )

500 g naudan sisäpaistia

6 dl lihalientä

3 dl ruokakermaa

3 rkl vehnäjauhoja

4 sipulia

6 valkosipulin kynttä

150 g vuohenjuustoa

4 porkkanaa

200 g herkkusieniä

1 suolakurkku

75 g voita

4 laakerinlehteä

suolaa

mustapippuria

 

Kuullota voissa kuutioidut lihapalat ja lisää porkkana kuutiot, herkkusienet, suikaloitu sipuli sekä silputtu valkosipuli. Kaada joukkoon lihaliemi ja mausteet. Laita pata 125 asteiseen uuniin 4 tunniksi. Ota uunista lisää suolakurkkukuutiot, vuohenjuusto sekä vehnäjauholla suurustettu kerma. Laita pata vielä tunniksi 150 asteiseen uuniin. Tarkista maku.

 

Kurkumariisi

Keitto-ohjeet 4 annosta

Laita kattilaan 8,5 dl kasvislientä ja kiehauta. Lisää 3 dl basmatiriisiä ja pienennä lämpöä keitä kannen alla 8 minuuttia. Lisää raastettua kurkumaa sekä kuutioitua vihreää ja punaista paprikaa. Keitä vielä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.

 

Amaretto-suklaamousse

 

Tämänkertainen jälkiruoka on helppo valmistaa.

Sulata 100 grammaa suklaata vesihauteessa. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi, lisää siihen mascarbone tuorejuustoa sekä vaniljasokeria. Kaada hieman jäähtynyt suklaamassa sekä Amaretto likööriä tasaisena nauhana tuorejuusto ja kermavaahtoseokseen. Sekoita varovasti. Laita massa pursotinpussiin ja pursota jälkiruokamaljoihin. Koristele vadelmalla, pensasmustikalla, pistaasirouheella ja mintulla.

Eduskuntavaalipäivän kunniaksi valmistan sunnuntaina vihreää vasemmistolaista “proletaari-alkuruokaa”, kokoomuslaisten makuun “porvarillista-pääruokaa” sekä keskustan ja perussuomaisten väen suuhun sopivaa makeaa herkkua.

Olen puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta mielenkiintoista kehittää poliittista väriä lautasille.  Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi ja mielelläni haluan kuulla Teitä palautetta, kuinka onnistuin synnyttämään lautaselle poliittisia annoksia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa