Tomaattinen lohikeitto

30 g voita

1 keltasipuli

6 keskikokoista keltamaltoista perunaa ( paras keittoperunaksi )

1 pieni keltainen paprika

1 pieni vihreä paprika

1 pieni punainen paprika

500 g paseerattua tomaattia

7 dl kala-tai äyriäislientä

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 valkosipulinkynttä

500 g nahatonta lohifileettä

3 g suolaa

3 g rouhittua mustapippuria

60 g tuoretta tilliä

 

Kuori ja kuutioi peruna. Kuutioi paprikat. Kuumenna voi tilavassa kasarissa. Kuullota ensin sipulisilppu ja murskattu valkosipuli muutama minuutti. Lisää joukkoon paseeratut tomaatit sekä kuutioidut perunat. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuutti tai kunnes tuntuvat lähes kypsiltä. Kuori vaahto. Lisää mustapippuria, valkoviiniä ja kala- tai äyriäislientä. Leikkaa lohifileet sopiviksi kuutioiksi ja lisää liemeen. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, ettei lohipalat hajoa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ennen tarjoilua mausta silputulla tillillä. Hyviä ruokahetkiä!

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa