,

Voiko tämä edes olla totta? Silja Europalla Itämeren parasta palvelua, herkullinen ruoka vei mieheltä kielen mennessään

 

Sirpakka tarjoilija Martine suostui valokuvattavaksi.

 

Merellä on mahdollista nauttia herkullisista ruuista hyvässä seurassa. Silja Europalla on useita mielenkiintoisia ravintoloita ja minulle varustamon puolesta varattiin pöytä Grill House ravintolasta. Kenenkään matkustajan ei taatusti tarvitse olla nälkäisenä laivalla. Kannattaa kysyä tarjoilijoilta ruokavinkkejä ja viinisuositukset.

Aloitin herkuttelun alkuruokapöydästä, tarjolla oli useita eri vaihtoehtoja. Kaikkia ei kannata laittaa samalle lautaselle  ja uudelle uusia makuja oman mieltymyksen mukaan. Ravintolassa ei kannata kiirehtiä, vaikka kuinka tanssilattia houkuttelisikin. Silja Europalta ei taatusti ruoka lopu, vaikka kuinka nopeasti yrittäisin syödä lautasen tyhjäksi.

 

Ensimmäinen alkuruokalajitelma

 

Omaan makuun oli erityisesti Graavisiikacevche lusikassa, jossa oli maut kohdallaan. Sitä vastoin marinoidut jättikatkuravut olivat hieman kumimaisia, mutta onneksi minimustakalat sekä Kaviaari lisukkeineen antoi tämänkertaiselle lautasvalikoimalle positiivisen synninpäästön.

 

Toinen alkuruokalajitelma

 

Kysyin tarjoilijalta, mitä Hän toiselle lautaselle ehdottaisi? Tarjoilija laittoi lautaselle Paahdettua ankanrintaa, Toast Skagenia, Marinoitua Kirsikkatomaattia ja Caesarsalaattia. Hetken ehdin miettiä, minne tarjoilija meni alkuruokapöydän ääreltä. Hän kävi vielä hakemassa keittiönpuolelta koristeeksi lehtipersiljaa. En tiedä miksi, mutta tarjoilijan ele herkisti mieleni. Kyynel siinä vierähti, joita vaivihkaa pyyhin poskiltani.

 

Häränlihasuikaletta pippurikastikkeessa ja pilahviriisiä

 

Monelle saattaa olla täysin vääriä harhakuvitelmia, että  Silja Europalla annokset ovat tylsän makuista ns. bulkkiruokaa. Tämä käsityksen voitte unohtaa. Pääruoka oli eriomaisen makuista, liha oli mureaa ja pippuri todellakin maistui kastikkeessa. Väriä olisin kaivannut lautaselle, joten päätin tilata erikseen ratatouillea lisäkkeeksi.

 

Uuniomenaa ja vaniljajäätelöä

 

Päätin lopuksi piristää itseäni Uuniomenalla ja vaniljajäätelöllä sekä lasillisella eriomaisen hyvän makuisella jälkiruokaviinillä. Tästä annoksesta tuli mieleeni lapsuudenmuistot, kun äitini joskus kotikeittiössä meille lapsille aikoinaan loihti.

Mitä voisin Silja Europa Tallinnan risteilystä sanoa? Yllättävän paljon oli tällä kertaa laivalla tanssihaluisia ja taitoisia naisia. Tapasin yhden tutun Lahdesta, olipa paikalla myös yksi viehättävä FB-kaverikin. Erityisesti jäi mieleeni iloiset lentoemännät. Nauroin heidän jutuilleen vedet silmissä. Toivottavasti tapaan Heidät, vaikka uudestaan risteilyn merkeissä. Tai muualla muistelemassa iloista laivamatkaa.

____________________________________________________________________________________________________________________________

TALLINK – SILJA LINE

Varaa matkasi:

http://www.tallinksilja.fi

YKSITTÄISASIAKKAAT
1-9 henkilön varaukset ja tiedustelut
p. 0600 157 00
Club One -kanta-asiakkaat
p. 0600 152 68 Numeroista saat henkilökohtaista palvelua matkasi varaamiseen sekä neuvontaa Club One –asioissa.

Palvelemme
ma-pe 8-19 ja la-su 9-17
(chat ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 9-17)

____________________________________________________________________________________________________________________________

Nyt voin sanoa, että elämä todellakin maistuu hyvälle. Pettymykset ja vastoinkäymiset keittiössä ja sen ulkopuolella kuuluvat elämään. Aina kaikki eivät suju kuin tanssi laivalla, mutta mikäli vain on halua ja tahtoa pettymyksistä voi myös selviytyä.

Olen ensiviikolla taas uusien haasteiden edessä. Ilo ja kunnia on toimia vapaaehtoistyöntekijänä Food&Talk seminaarissa. Tehtäväni on osaltani huolehtia yleisestä siisteydestä. Tällä kertaa en työskentele keittiössä, mutta mielestäni kaikki työ on yhtä arvokasta: kokkailla keittiössä tai huolehtia siisteydestä. Omasta asenteesta on kiinni kuinka suhtautuu siistijän tai lautasen kerääjän työhön.

Yksi asia on varmaa. Koskaan en ole aiemmin työskennellyt kokomustissa vaatteista, siinä saattaa olla haastetta.

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa